tiistai 24. helmikuuta 2015

UUTTA, UUTTA!


Jokin aika sitten tyttäreni tuli luokseni ja silmät hohtaen ehdotti: ”Perustetaanko Viikin kirkolle seniorimusiikkiryhmä?”

Viikin kirkolla kokoontuu jo kymmenen kirkkomuskariryhmää alle kolme vuotiaille lapsille, vanhempineen. Nyt päätimme yhdessä perustaa ryhmän ikäihmisille, senioreille. Musiikki- ja Kulttuurikeskus VERSO on tuottanut materiaalia ko. ryhmälle. Materiaali tilattiin ja suunnittelutyö pääsi vauhtiin. Ensimmäinen kerta on tavattu ja kohta tapaamme uudelleen.

Koko idean ”äiti”, Suomen Mielenterveysseuran toiminnanjohtaja, Pirkko Lahti toteaa: ”Tämän hankkeen peruslähtökohtana on tuoda sisältöä ikäihmisten arkiseen päivään – joskus jopa yksitoikkoisesti rytmitettyyn päivään. Olen itse kuullut musiikin ja tarinoiden vaikutuksesta mielen virkistämiseen ja olen sen perusteella täysin vakuuttunut, että hanke on syntynyt tarpeeseen.”

Musiikki herättää tunteita. Laulaminen ja musisoiminen antaa parhaimmillaan mahdollisuuksia kokea yhdessä tekemisen riemua, purkaa iloja, suruja, huolia ja onnea.

Piispa Jari Jolkkonen on esitelmässään ”Musiikki kuuluu kaikille”, todennut Martti Lutherin kirjoittaneen musiikkia tavalla, joka paljastaa, kuinka suuren merkityksen Luther antoi musiikille ja kuinka syvällisesti jo keskiajalla vaistottiin musiikin terapeuttinen, emotionaalinen ja eettinen merkitys.

”Rakastan musiikkia, koska se on Jumalan lahja, ei ihmisen. Se ilahduttaa mielen, karkottaa Paholaisen ja luo viatonta iloa. Musiikkia harjoittaessa väistyvät viha, himo ja ylpeys” (WA 50,368-374).

Erään Seniorimusiikkiryhmäläisen huokaus jäi kaikumaan korviini: ”Tällaista me olemme odottaneet!”

 

Marjasisko Varha
Viikin kirkon kanttori
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti